itenesro

SEPARATOARE CU CURENTI INDUSI (IS) – Edy Curent

SEPARATOARE CU CURENTI INDUSI (IS)- Edy Curent

Separarea metalelor neferoase de separatoare cu curenți induși

Separatorul cu curent indus (IS) se bazează pe principiul curenților induși (curenți Focault) generați de câmpul magnetic prezent pe rola de capăt.

Este similar mecanic cu o bandă transportoare și este instalat de obicei in-line într-o instalație de tratare și valorificare a deșeurilor cu scopul de a recupera fracțiunea de metale neferoase prezente în fluxul de material prelucrat și, eventual, de a recupera materialele feroase „pierdute” din separatorul magnetic pentru fier instalat în amonte.

CUM SUNT FĂCUTE

Inima separatorului cu inducție este rotorul magnetic.

Rotorul magnetic, prin analogie cu rotorul unui motor electric, are atâtea sloturi câte poli. Polii sunt întotdeauna un număr întreg și un număr par, în general de la 8 la 40. Fiecare slot prezintă un rând de magneți permanenți, alternativ cu polaritatea Nord / Sud.

Pentru a închide rotorul, ca o carcasă, există un cilindru din material dielectric care se rotește într-o manieră condusă de banda transportoare (din cauciuc sau PVC).

separatore a correnti indotte
separatore a correnti indotte

Prin urmare, printr-un sistem de flanșe și contra flanșe, putem seta viteze diferite pentru bandă și pentru rotor, împingând aceasta din urmă la peste 3.500 rpm.

Acest lucru explică prezența a două motoare pe separator: un motor-reductor pentru acționarea benzii și un motor, conectat direct la rotor prin intermediul unui cuplaj, pentru rola magnetică

SEPARATOARE CU INDUCȚIE: PRINCIPIUL FUNCȚIONĂRII

Cu separatorul cu curent indus, oferind mișcare rotativă rotorului magnetic, se induce un curent statoric asupra metalelor care traversează liniile de flux.

Acești curenți statorici induși sunt de același fel cu inductorul, câmpurile magnetice induse resping inductorii.

Pentru a-l transforma în energie cinetică respingătoare (salt), este necesar să se ia în considerare rezistența electrică a diferitelor metale (sau inversul său: conductivitatea) și masa acestora

Pentru a simplifica discuția tehnică, putem afirma că metalele neferoase vor fi evacuate din fluxul inert cu forța proporțională cu raportul dintre conductivitatea electrică și greutatea specifică. Cu cât acest raport este mai mare, cu atât este mai mare forța exercitată și, în consecință, cu atât este mai mare respingerea.

Cele mai ușoare metale neferoase de separat sunt: ​​raportul aluminiu (Al): 13,1, raport magneziu (Mg): 13, cupru (Cu): raport 6,6, raport argint (Ag): 6,5.

Cele mai dificile metale neferoase de separat sunt: ​​Zinc (Zn): raport 2,5, Staniu (Sn): raport 1,2, Plumb (Pb): raport 0,45.

Viteza de rotație a rotorului separatorului cu curenți turbionari determină frecvența curenților induși și, în consecință, forța de respingere.

SEPARATOARE CU INDUCȚIE: LĂȚIMEA

Prin lățime se înțelege lățimile reale de lucru, adică lățimea utilă.

Separatoarele cu curenți turbionari pe care le definim ca IS 2R 1000 vor avea o lățime totală a benzii de 1200 mm, dar o lățime între panourile laterale de 1000 mm, adică frontul efectiv de lucru.

Dimensiunea separatorului cu inducție este stabilită de client în funcție de capacitatea fabricii și de necesitățile de producție actuale și viitoare.

Malaman C.T.C. produce separatoare cu curenți turbionari cu lățimi de lucru diferite, de la 500mm la 2.500mm, precum și diferite tipuri de cadre.

SOLICITA INFORMAȚII