itenesro

TAMBURI MAGNETICI

TAMBURI MAGNETICI

Separatoare magnetice pentru metale feroase

La fel ca deferizatoarele magnetice cu bandă, tamburii magnetici cu magnet permanent (sau electromagnetic) sunt deferizatoare cu descărcarea automată a fracției metalice feromagnetice, instalate în afara unui sistem transportor.

Utilizarea tamburilor magnetici este deosebit de potrivită atunci când este necesară o separare precisă pentru a proteja alte mașini instalate în sistem (de exemplu, tocătoare / lame) sau în general, pentru curățarea materialului tratat.

Structura tamburului magnetic și tipul de magnet conținut, permit o utilizare eficientă a tamburilor magnetici (sau electromagnetici) cu materiale de dimensiuni mici și mari.

Funcționarea unui tambur magnetic permanent nu necesită un panou electric. Acestea sunt furnizate gata de instalare și funcționare după conectarea directă a motorului electric.

Dimpotrivă, un tambur electromagnetic necesită un panou electric dimensionat în funcție de circuitul electromagnetic.

CUM SUNT FĂCUȚI

Tamburul magnetic, cu magnet permanent sau electromagnetic, este construit după cum urmează:

  • 1 arbore static, blocat;
  • 1 semi-arbore rotativ, pentru transmiterea mișcării la carcasă;
  • 2 flanșe laterale;
  • Circuit magnetic intern (permanent sau electric), reglabil, fixat pe arborele static;
  • Carcasă rotativă din material non-magnetic, pe care sunt sudate benzi transversale. 

 

tamburi magnetici
tamburi magnetici

O precizare:

Pentru tamburii magnetici cu diametrul până la Ø 600mm, motorul angrenajului este montat direct pe semi-arborele rotativ.

Pentru tamburii cu diametre mai mari, se utilizează un lanț de transmisie cu legătură între cele două roți dințate instalate, respectiv pe semi-arborele rotativ și pe arborele motorului.

TAMBURII MAGNETICI : CUM FUNCȚIONEAZĂ

Motorul transmite mișcarea rotativă la semi-arborele fixat pe una dintre cele două flanșe care, împreună cu carcasa de inox și cealaltă flanșă, constituie un singur corp.

Circuitul intern al tamburului magnetic este magnetizat pentru aproximativ 180° în raport cu diametrul tamburului și fixat pe arborele static. Acesta este orientat în modul de a capta și reține materialul feros pe suprafața carcasei rotative care, printr-una dintre benzile transversale, îl va trage din influența câmpului magnetic unde va fi evacuat până la punctul prevăzut pentru colectare.

Malaman C.T.C. utilizează două metode de instalare:

  • Cascadă: materialul, care provine din sistemul de transport (bandă, canal vibrator etc.), este turnat direct pe carcasa tamburului, unde toate intruziunile feroase vor fi reținute și evacuate în punctul desemnat, lăsând procesul inert în mod natural;
  • În Extracție: tamburul magnetic, instalat în diagonală deasupra punctului de descărcare a materialului de proces, atrage intruziunea feromagnetică prin descărcarea acesteia pe partea opusă.

TAMBURI MAGNETICI: TIPURI, VERSIUNI ȘI MĂRIMI

Câmpul magnetic al tamburului poate fi:

  1. Permanent (MDR), generat de magneți de ferită sau neodim, sau electromagnetice (EMDR).
  2. Generat de miezuri în jurul cărora sunt înfășurați conductorii (în principal aluminiu și cupru).

În cazul în care este necesar, este posibil să se amestece natura permanentă și electromagnetică a câmpului inductor.

Diferențele dintre cele două tipuri de câmp magnetic pot fi rezumate în următoarele puncte:

  1. Sistemul electromagnetic are nevoie de energie electrica pentru a genera campul magnetic (panou electric);
  2. Cu aceeași dimensiune a circuitului magnetic, adâncimea câmpului atins de tamburul electromagnetic este mai mare decât cea a tamburului cu magneți permanenți;
  3. Constanța în performanță a magnetului permanent, comparativ cu electromagnetul, pe tot parcursul zilei. Absorbție electrică mai mare în timpul pornirii (la rece), inductivitate mai mare în faza inițială, scădere a puterii atunci când tamburul atinge viteza maximă (pentru informații suplimentare, solicitați o notă tehnică);
  4. Diferenta substantiala de pret a celor doua solutii, tamburul cu magneți permanenți fiind mult mai ieftin.

SOLICITA INFORMAȚII