itenesro

SEPARATOARE ELECTROMAGNETICE CU BANDĂ

SEPARATOARE ELECTROMAGNETICE CU BANDĂ

Mașini pentru separarea electromagnetică a metalelor feroase.

La fel ca separatoarele cu magneți permanenți cu bandă, separatoarele electromagnetice (EOS) sunt mașini potrivite pentru extracția cu descărcare automată a impurităților feroase prezente în fluxul de material tratat.

Diferența substanțială în comparație cu separatoarele cu magneți permanenți (descoperiți deferizatoarele noastre magnetice cu bandă), constă în rezistența câmpului magnetic, considerabil mai mare în soluțiile electrice: adâncime mai mare de câmp magnetic, ceea ce se traduce într-o distanță de lucru utilă mai mare (din partea inferioară a benzii).

Separatoarele electromagnetice sunt mașini proiectate pentru:

  • Separarea feroaselor de mari dimensiuni și cu masa cuprinsă între 1Kg și 50/60 Kg,
  • Materiale de procesat de dimensiuni mari (>250mm)
  • Sisteme de transport foarte late (> 1.000mm) și rapide (până la 4 mt/sec).

Acestea sunt potrivite pentru următoarele aplicații: industrii extractive (cariere / mine), Transport portuar (descărcare nave), Centrale termoelectrice pe cărbune, Fabrici de ciment, Turnătorii / Oțelării, Stații de tratare a deșeurilor.

Acestea sunt furnizate complet cu panou electric de operare și control (local și de la distanță).

CUM SUNT FĂCUTE

Construcția, și aici, este foarte simplă:

  • 1 electromagnet central, magnetizat doar cu sistem în tensiune, atrage Fe-ul in sus;
  • 1 bandă de cauciuc cu racleți, mută impuritățile feroase atrase spre punctul de descărcare;
  • 2 (sau mai multe) Role;
  • 1 Reductor cu motor adaptat la una dintre rolele principale, pentru a da miscare benzii separatorului magnetic;
  • 1 sursă de alimentare cu energie electrică și panou de control (alimentează magnetul cu curent continuu, în timp ce banda este alimenată cu curent alternativ).
separatore elettromagnetico
separatore elettromagnetico

SEPARATOARE ELECTROMAGNETICE: CUM FUNCȚIONEAZĂ

Magnetul inductor al separatorului electromagnetic generează câmpul orientat în jos în care materialul de procesat curge cu impuritățile feroase care se magnetizează cu polaritatea opusă și tind să se ridice în sus, adică spre originea câmpului inductor.

Banda separatorului, echipată cu racleți, transportă materialul atras până la punctul de descărcare, unde o reducere treptată a rezistenței câmpului magnetic facilitează eliberarea acestuia.

Separatoarele electromagnetice sunt în mod normal suspendate la înălțime, peste benzi transportoare sau canale vibratoare, transversal în raport cu fluxul materialului de procesat sau, alternativ, în paralel cu acesta.

SEPARATOARE ELECTROMAGNETICE: UNELE CLARIFICĂRI

Electromagnetul este cu siguranta cea mai importanta componenta a acestor masini. Calitatea proiectului și execuția acestuia determină valabilitatea întregului sistem.

Este important să subliniem că puterea electrică instalată este doar un datum orientativ și tranzitoriu: datorită efectului Joule, cu timpul conductorul intern se încălzește, rezistența sa crește, în consecință curentul circulant scade. Scăzând curentul, puterea scade.

La începutul ciclului (doar pornit), mașina va avea o performanță, la sfârșitul ciclului va avea alta.

Este important ca puterea necesară la cald să fie și suficientă pentru a efectua lucrarea pentru care a fost instalată mașina.

Pentru a limita acest fenomen fizic (inevitabil), unde sunt instalați electromagneți de mare putere (> 20KW), Malaman C.T.C. Srl oferă sisteme auxiliare de răcire: aer / ulei / ulei + intercooler.

Panourile de alimentare cu energie electrica pot fi simple, cu executie electromecanica, sau mai complexe, in executie electronica. Pentru puteri mici (14/16 KW) soluția electromecanică este testată și mai ieftină, pentru puteri mai mari adoptarea versiunii electronice este justificată.

SOLICITA INFORMAȚII