itenesro

PLĂCI MAGNETICE

PLĂCI MAGNETICE

Plăci magnetice pentru separarea impurităților feroase

Plăcile magnetice, cu magnet permanent (MP) sau electromagnetice (EMP) sunt deferizatoare statice instalate pentru a păstra mașinile din instalațiile de strivire și/sau măcinare, extragând impuritățile feroase dintr-un flux de material inert.

Spre deosebire de deferizatoarele magnetice cu bandă, vă sugerăm să le luați în considerare în cazul în care nu sunt de așteptat cantități mari de material feromagnetic în materialul de procesat.

CUM SUNT FĂCUTE

Plăcile magnetice sunt paralelipipezi magnetizați în întregime și sunt dimensionate în funcție de sistemul de transport al materialului de procesat (bandă transportoare, canal vibrator etc.) pe care vor funcționa.

În funcție de utilizare, circuitul inductor este introdus într-o cutie fabricată în atelierul nostru și închis pe frontul de lucru cu o placă de oțel nemagnetică.

separatore magnetico a piastra
separatore magnetico a piastra

PLĂCI MAGNETICE: CUM FUCȚIONEAZĂ

Plăcile cu magneți permanenți nu necesită energie electrică pentru utilizare: sunt active în permanență și, dacă nu suferă stres mecanic sau termic puternic, durează aproximativ 20 de ani.

Funcționalitatea este foarte asemănătoare cu cea a unui separator magnetic cu bandă. Fierul este atras și ținut de partea activă a magnetului. În acest caz, însă, operatorul este cel care trebuie să îl elimine manual, deoarece nu există descărcare automată.

Placa electromagnetică este alimentată de curent continuu (DC). Pentru a comuta de la tensiunea de rețea (monofazată / trifazată) la o sursă de alimentare cu curent alternativ (AC), este nevoie de un tablou electric, posibil acționat de la distanță.

Prin îndepărtarea tensiunii de pe magnet, separatorul devine un corp complet inert, facilitând curățarea a tuturor materialelor feroase capturate.

Plăcile magnetice (MP) și electromagnetice (EMP) pot fi instalate:

  1. Paralel suspendat peste un sistem de transport al fluxului de material (bandă, canal vibrator etc.);
  2. Suspendat la punctul de descărcare al sistemului transportor;
  3. Ca un jgheab pe care se toarnă materialul de procesat;
  4. În interiorul conductelor.

PLĂCI MAGNETICE: TIPURI

În funcție de necesități și de gradul de separare, pentru placa magnetică cu magnet permanent (MP) se pot utiliza următoarele:

  1. Magneți de ferită: oferă o adâncime mai mare a câmpului magnetic, permițându-vă să lucrați bine la o distanță mai mare de partea de jos a benzii. De preferat într-o instalație suspendată.
  2. Magneți de neodim: mult mai puternici decât ferita, la contactul cu materialul. Inducție permanentă maximă pentru extracția impurităților feroase, lucrând la distanțe reduse față de partea de jos a benzii. Recomandat atunci când înălțimea de lucru (de jos) este redusă sau, mai bine, atunci când se utilizează magnetul ca lamă.

Placa electromagnetică (EMP) garantează amestecul potrivit între calitățile feritei și neodimului, dar la un cost mai mare de investiție și utilizare (curent electric).

SOLICITA INFORMAȚII