itenesro

DEFERIZATOARE MAGNETICE CU BANDĂ

DEFERIZATOARE MAGNETICE CU BANDĂ

Separatoare magnetice cu bandă pentru separarea metalelor feroase

Deferizatoarele magnetice cu bandă sunt utilizate atunci când există o cantitate mare de impurități feroase.

Aceste separatoare magnetice automatizează extracția și elimină impuritățile feroase, asigurând în același timp curățirea optimă a produsului și libertatea de mișcare a operatorului.

Acestea nu necesită un panou electric și sunt furnizate gata de instalare și funcționare după conectarea directă a motorului electric.

Deferizatorul magnetic cu bandă reprezintă „primul pas” al separării materialului de procesat, care poate fi de diferite tipuri: sticlă, lemn, plastic, zgura post-ardere, deșeuri municipale, etc.

CUM SUNT FĂCUTE

Construcția unui deferizator cu bandă este foarte simplă:

  • 1 Magnet central, magnetizat permanent, atrage materialul feros de jos în sus;
  • 1 bandă de cauciuc cu racleți, mișcă materialul feros atras spre punctul de descarcare;

  • 2 (sau mai multe) Role;

  • 1 motoreductor la una dintre rolele principale, pentru a da mișcare centurii deferizatorului.
separatore a nastro
separatore a nastro

DEFERIZATOARE MAGNETICE CU BANDĂ: CUM FUNCȚIONEAZĂ

Magnetul inductor separator cu bandă generează câmpul magnetic orientat în jos în care materialul de proces curge cu material feros, care se magnetizează cu polaritate opusă și capătă tendința de a se ridica spre originea câmpului inductor.

Banda separatorului, echipată cu racleți, transportă materialul atras până la punctul de descărcare, unde o reducere treptată a rezistenței câmpului magnetic facilitează eliberarea acestuia.

Forța cu care sunt atrase materialele feroase este o variabilă care depinde de mulți factori, care pot fi evaluați în etapa de proiectare.

Separatoarele magnetice sunt în mod normal suspendate la înălțime, peste benzi transportoare sau canale vibratoare

DEFERIZATOARE MAGNETICE CU BANDĂ: TIPURI

Există două tipuri alternative de magneți permanenți care generează câmpuri de intensitate diferită.

În funcție de factorii enumerați mai sus, se pot utiliza următoarele:

  1. Magneți de ferită: oferă o adâncime mai mare de câmp și vă permit să lucrați optim la o distanță mai mare față de partea inferioară a benzii transportoare. Ele sunt utile atunci când materialul feros tratat și care urmează să fie separat este de dimensiuni mari (>30mm). Cel mai bun raport calitate-preț.
  2. Magneți de neodim: mult mai puternici decât ferita, ei garantează inducția permanentă maximă pentru extracția materialelor feroase, care lucrează la distanțe reduse de partea inferioară a benzii. Ele sunt utile în principal atunci când materialul feros tratat și care urmează să fie extras este de dimensiuni mici. Foarte frecventă este utilizarea în cazul sticlei ecranate.

SOLICITA INFORMAȚII