itenesro

CILINDRII MAGNETICI

CILINDRII MAGNETICI

Cilindru magnetic pentru separarea metalelor feroase

Cilindrii magnetici cu magnet permanent (PMP) sau cilindrii electromagnetici (EMP) sunt separatoare magnetice care vă permit să automatizați procesul de extracție a metalului feros din fluxul de material inert (deșeuri municipale, DEEE, zgură post-ardere, lemn etc.).

Acestea sunt instalate în interiorul benzilor transportoare, înlocuind rola superioară, indiferent dacă sunt motorizate sau nu. Inserarea lor nu implică nicio modificare a liniei.

Magnetizate 360°, cilindrii magnetici captează și rețin materialele feroase prezente în materialul de proces prin descărcarea automată a acestora în punctul în care banda transportoare se desprinde de rolă.

De precizat că:

  • Acționarea cilindrilor cu magneți permanenți (PMP) nu necesită un panou electric: numai reductorul motorului va trebui să fie conectat la sistemul de alimentare cu energie electrică.
  • Cilindrii electromagnetici (EMP), sunt furnizați cu panoul lor de control cu transformator AC/DC.

 

CUM SUNT FĂCUȚI

Cilindrii magnetici, cu magneți permanenți sau cilindrii electromagnetici sunt compuși din:

  • 1 arbore din otel inoxidabil 304;
  • n poli din Fe;
  • n circuite magnetice care se sprijină pe fiecare pol din Fe;
  • 2 inele care pastreaza intregul camp magnetic compact;
puleggia magnetica

FUNCȚIONAREA UNUI CILINDRU MAGNETIC

Materialul de proces, plasat pe o bandă transportoare, odată ajuns lângă rola de capăt intră în zona de influență a câmpului magnetic unde materialul inert continuă „cursa” care cade prin gravitație pe următorul sistem transportor.

Impuritatea feroasă este reținută pe suprafață și evacuată în punctul în care banda se desprinde de rolă, în general turnându-se pe un canal conectat la o cutie de colectare.

Motorul transmite mișcarea rotativă arborelui cilindrului magnetice plasat pe rulmenți.

Banda trebuie să fie dotată cu racleți în raport cu direcția de curgere, pentru a facilita transportul materialului de proces și al materialului feros capturat de cilindrul magnetic.

În cazul stratificării ridicate a materialului pe banda transportoare, cilindrii sunt asociați cu alte deferizatoare magnetice care urmează să fie instalate suspendate deasupra benzii, pentru a capta metalul feromagnetic pe care cilindrul magnetic nu îl poate extrage.

CILINDRII MAGNETICI: VERSIUNI ȘI DIMENSIUNI

Dimensiunile cilindrilor magnetici cu magneți permanenți sau electromagnetici pot fi foarte asemănătoare cu cele ale rolei mecanice pe care o vor înlocui: dimensiunile mesei active, diametrul rolei și proeminențele arborelui

Câmpul magnetic poate fi realizat cu magneți permanenți din ferită sau neodim, în funcție de mărimea și greutatea materialului feros care urmează să fie extras sau,electromagnetic.

Arborele din inox, bine dimensionat pentru a sustine greutatea intregului câmp magnetic, va fi executat astfel încat sa fie cuplat cu sistemul de motorizare deja instalat pe bandă.

La cerere, un strat subțire de cauciuc neted (sau romb) poate fi vulcanizat pe suprafața rolei magnetice, astfel încât să ofere o aderență mai mare covorului benzii transportoare în timpul funcționării.

SOLICITA INFORMAȚII