itenesro

SEPARAREA METALELOR FEROMAGNETICE

Într-o instalație de tratare a deșeurilor, fie ea urbană, de sticlă, DEEE, deșeuri post-ardere etc., una dintre primele operațiuni efectuate este extragerea și recuperarea metalului feromagnetic.

Motivul poate fi rezumat în câteva puncte, dar semnificative:

– printre impuritățile metalice conținute în materialul tratat, cele feromagnetice sunt de obicei în cantități mai mari;

– metalele feroase sunt ușor de extras;

– investiția pentru achiziționarea unui separator magnetic este limitată;

– extracția impurităților feroase implică o calitate mai mare a materialului tratat, precum și un surplus rezultat din vânzarea metalului;

– protecția altor utilaje prezente în instalație.

Luați în considerare și costul unui operator dedicat sortării manuale a deșeurilor feroase: separatorul magnetic garantează un grad optim de separare, permițând operatorului să fie utilizat pentru alte utilizări.

Separarea metalelor feroase are loc prin principiul atracției magnetice: câmpul magnetic generat de magneții permanenți sau electrici atrage impuritățile feromagnetice spre sursă, extragându-l din fluxul de material tratat.

În funcție de cantitățile și dimensiunile metalelor feroase prezente, pot fi utilizate diferite tipuri de separatoare magnetice: placă magnetică, deferizator cu bandă, tambur etc.

Tehnicienii noștrii vă stau la dispoziție pentru a alege soluția care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

SEPARATOARE DE METALE FEROASE