Într-o instalație de tratare a deșeurilor, fie ea urbană, de sticlă, DEEE, deșeuri post-ardere etc., una dintre primele operațiuni efectuate este extragerea și recuperarea metalului feromagnetic.
Motivul poate fi rezumat în câteva puncte, dar semnificative:
– printre impuritățile metalice conținute în materialul tratat, cele feromagnetice sunt de obicei în cantități mai mari;
– metalele feroase sunt ușor de extras;
– investiția pentru achiziționarea unui separator magnetic este limitată;
– extracția impurităților feroase implică o calitate mai mare a materialului tratat, precum și un surplus rezultat din vânzarea metalului;
– protecția altor utilaje prezente în instalație.
Luați în considerare și costul unui operator dedicat sortării manuale a deșeurilor feroase: separatorul magnetic garantează un grad optim de separare, permițând operatorului să fie utilizat pentru alte utilizări.
Separarea metalelor feroase are loc prin principiul atracției magnetice: câmpul magnetic generat de magneții permanenți sau electrici atrage impuritățile feromagnetice spre sursă, extragându-l din fluxul de material tratat.
În funcție de cantitățile și dimensiunile metalelor feroase prezente, pot fi utilizate diferite tipuri de separatoare magnetice: placă magnetică, deferizator cu bandă, tambur etc.
Tehnicienii noștrii vă stau la dispoziție pentru a alege soluția care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.